Zeker Zeeuws Beeldmerk Franstalig

Tijdens de Opening van het hangcultuurmosselseizoen op dinsdag 23 mei werd door de Stichting zeker Zeeuws Streekproduct het nieuwe Franstalige Beeldmerk van het Zeeuwse Streekkeurmerk gepresenteerd. Omdat steeds meer gecertificeerde producten hun weg in de schappen en vitrines van de Zuiderburen vinden waar een tweetalige informatie op de verpakking verplicht geldt,  is er voor gekozen het herkenbare beeldmerk zelf niet aan te passen maar wel het woord STREEKPRODUCT te vervangen door de Franse tekst:

Produit typique de la province maritime de Zélande

Hiermee wordt duidelijk dat het om een gegarandeerd product uit Zeeland gaat en wordt ook de relatie met de herkomst uit de  Zeeuwse Wateren gelegd. Alle gecertificeerde bedrijven die hun producten naar België exporteren kunnen vanaf nu het beeldmerk voeren.  Het is zoals het Nederlandse beeldmerk in twee kleuren beschikbaar.

Daarnaast is voor de supermarkten en groothandel een flyer beschikbaar met uitgebreide informatie over Zeker Zeeuws in het Frans.

Opening Hangcultuurmosselseizoen

Verzekerd van een prachtige Zeeuws zonnetje is dinsdag 23 mei het hangcultuurmosselseizoen 2017  van start gegaan. Met de mosselkotter  ZZ4 van de Familie Schot voeren de hangcultuurmosselkwekers en een persdelegatie uit België en Nederland bij Neeltje Jans het water van de Oosterschelde op om de eerste oogst binnen te halen. Mosselkweker Jacco Schot van Neeltje Jans Mosselen vertelde over het hangcultuursysteem. Dit is een relatief nieuwe manier van kweken en oogsten sinds eind jaren 80. De mosselen groeien aan touwen  die hoog in het water hangen, waar meer voedsel is, en daardoor zijn ze sneller consumptierijp en kunnen dan ook vroeg geoogst worden.  Bij de oogst worden ze van de touwen gestript.

Alle Zeeuwse Hangcultuurkwekers zijn gecertificeerd en voeren het Zeker Zeeuws label op de verpakking.

 

 

Nieuw gecertificeerd

NIEUWE CERTIFICATEN
Afgelopen week zijn weer nieuwe certificaten Zeker Zeeuws Streekproduct toegekend aan ondernemers met producten van het land en uit zee.

De Zeeuwse Mossel uit Bruinisse heeft de erkenning gekregen voor de kweek, bewerking en verkoop van Zeeuwse creuse en platte oesters. Er is ook een certificaat voor de kweek, verwerking en verkoop van  Zeeuwse bodemcultuurmosselen verleend. De Zeeuwse Mossel is vanaf deze maand ook gecertificeerd voor de mesheftenvisserij.

De mosselkweekbedrijven De Rooij Mosselkweek BV en Joh. Zoeteweij & Zn uit Yerseke hebben een certificaat ontvangen voor de kweek van de Zeeuwse bodemcultuurmosselen.

Vette& Verhaart (Qualimer) uit Yerseke is gecertificeerd voor het verpakken en de verkoop van  Zeeuwse gecertificeerde hangcultuurmosselen.

Pluimveebedrijf J.C. Mol uit Nisse is gecertificeerd voor de scharreleieren.

 

Veiling 1ste Zeeuwse Kreeft voor het goede doel

In Colijnsplaat werd donderdagmiddag  30 maart de 1ste Zeeuwse Kreeft geveild voor een goed doel: De Dirk Kuyt Foundation.  Adri Bruinooge van Adri&Zoon was de meest biedende en haalde zo niet alleen de kreeft (2kilo) maar ook een gesigneerd Feyenoord shirt van Dirk Kuyt binnen.

FOTO Vismagazine.nl

Zoals ieder jaar wordt de eerste kreeft op de kreeftenveiling in de Colijnsplaatse vismijn  geveild voor een goed doel. Dit jaar werd er een recordbedrag van 41.000 euro voor de Dirk Kuyt Foundation door de bieders samengebracht. Een gelegenheidsveilingmester  (deze keer Sjaak Troost) en Johan van Nieuwenhuijzen  van de UFA  (United Fish Auctions) kregen de aanwezige handelaren en ondernemers zo ver dat zij ruim boven het bof van vorig jaar uitkwamen.

Na het officiële gedeelte werd den echte zaken gedaan en de kreeften geveild die deze dag door de vissers naar de vismijn in Colijnsplaat waren gebracht.

Opening Kreeftenseizoen

Het 1ste Zeker Zeeuws seizoensproduct  is donderdag 30 maart door Commissaris van de Koning Han Polman op de Oosterschelde gepresenteerd:  De Zeeuwse Kreeft  (Oosterschelde Kreeft) werd door Kreeftenvisser Gerrie van den Hoek samen met Marcel van de Kreeke en Jacco Kloet aan bord gebracht.

Alle kreeftenvissers zijn gecertificeerd Zeker Zeeuws.  Het kreeftenseizoen loopt van 30 maart tot 15 juli.

Zeker Zeeuws heeft nieuwe huisstijl

De nieuwe huisstijl van Zeker Zeeuws Streekproduct is vanaf maart ook zichtbaar in de promotiemiddelen van Zeker Zeeuws. De nieuwe banners met mooie beelden van producten uit zee en van het land zijn het begin van de nieuwe stijl promotiemiddelen.

Ander promotiemateriaal volgt. De witte vlaggen met het zwarte beeldmerk blijven uiteraard beschikbaar.

Zeker Zeeuws Groeit

De belangstelling voor het Zeker Zeeuws certificaat blijft groeien. Tijdens een netwerkbijeenkomst van ZEker Zeeuws ondernemers werden door het bestuur van de Stichting Zeker Zeeuws weer nieuwe certificaathouders welkom geheten.  De producten die met het keurmerk worden onderscheiden moeten aan strenge criteria voldoen. Het keurmerk geeft consumenten de garantie dat het product 100 % Zeeuws is en met respect voor dier en milieu duurzaam is geproduceerd.

 

Nieuwe keurmerkhouders ontvangen hun certificaat

Er zijn weer nieuwe certificaten uitgereikt voor het Zeker Zeeuws Streekproduct. Producten van het land en uit zee met Zeeuwse keurmerk garanderen de herkomst en duurzame teelt, vangst en productie. Allemaal 100% Zeker Zeeuws.

De ondernemers ontvingen hun certificaat tijdens de netwerkbijeenkomst van Zeker Zeeuws ondernemers in Colijnsplaat . De certificaten werden o.a. uitgereikt voor de Zeeuwse scharreleieren , Zeeuwse Kersen, Mosselen, Zeeuwse boerenkippenvlees, Zeeuwse tafeloesters en Zeeuwse Kreeft.

 

2016 Scheermessen in beeld: Trendevent zorgt voor nieuwe afzet

2016 Spectaculaire groei van Zeker Zeeuws! Weer meer producten gecertificeerd

2015 Zeker Zeeuws in de lift! Nieuwe certificaten

2015 Zeker Zeeuws Groeit! Opnieuw certificaten uitgereikt

23-04-2015 ZEELAND:ZEKER ZEEUWS:MIDDELBURG Uitreiking Zeker Zeeuws Streekproducten Cerificicaat bij het Zeeuws Museum in Middelburg. Foto: WACON-images, Ronald den Dekker

2014 Eerste Zeker Zeeuws Certificaten Uitgereikt

Het Zeker Zeeuws® Streekkeurmerk

Het is zover! Zeeland heeft een eigen keurmerk voor erkende streekproducten:
Zeker Zeeuws Streekproduct
Komende week donderdag 27 maart 2014 worden de eerste certificaten Zeker Zeeuws Streekproduct voor producten van land en uit zee uitgereikt.